Viognier

Viognier is herkomstig uit Condrieu. Als klassiek Rhôneras was Viognier eind jaren zestig van de vorige eeuw bijna volledig verdwenen, maar hij heeft een mooie comeback gemaakt in de Noord-Rhône, Zuid-Frankrijk en de Nieuwe Wereld.

De druif Is een lastig te telen ras dat pareltjes van de wijn kan opleveren. Voor veel Chardonnay liefhebbers kan dit ook een pareltje zijn, want dit is net als een Chardonnay een hele volle wijn.

Viognier druiven zijn klein van stuk. Ze produceren de beste wijnen wanneer ze gerijpt zijn in zonnige gebieden met gemiddelde temperaturen. Andere benodigdheden zijn koele nachten en water in de buurt. Door de koele nachten blijft de frisheid in de wijn.

Verder heeft de leeftijd van de Viognier groot effect op de kwaliteit van de wijn. Viognier wijnranken bereiken hun prime time na 15 tot 20 jaar.

De oorsprong van de druif is nog niet helemaal bekend. Het vermoeden is dat de romeinen de druif heeft meegenomen uit Dalmatia (tegenwoordig Kroatië) naar het Condrieu in het Rhône gebied.

Tegenwoordig is de druif nog steeds te vinden in Condrieu. Sterker nog dat is de enige druif die is toegestaan in Condireu. De wijnen van de Condrieu zijn rijk & stevig, met een olieachtige structuur. In de neus sappige, rijpe mandarijn,  en limoenschil. De secundaire aroma’s kunnen bijvoorbeeld macadamianoten, amandelen, caramel en zoet brioche brood zijn.

Tegenwoordig vind je op meer plekken in de wereld de druif In de naastgelegen Languedoc vind je veel Viognier. Ook is de druif te vinden in Californië en Australië.

De viognier is een volle wijn met aroma’s van perzik, abrikoos, honing en bloemen. Wanneer je de wijn op hout laat rijpen komen daar wat romige aroma’s bij zoals, vanille, karamel en slagroom. Veel mensen geven vaak de voorkeur aan een niet houtgerijpte Viognier. Natuurlijk hebben de chardonnay liefhebbers dat vaak wel.

Omdat wijnen van Viognier toegankelijk zijn kunnen ze goed combineren met veel gerechten. Daarom hebben wij alleen de beste combinaties voor u uitgekozen.

Aroma's

Abrikoos - Perzik - Honing - Bloemen - Vanille - Karamel - Slagroom

Bijpassende Gerechten

Frisse salades - Kip gerechten - Oosterse gerechten

Buil & Giné Joan Giné Blanc

Buil & Giné Joan Giné Blanc

in de neus komen aroma’s van specerijen, kaneel en appel naar voren. In de mond tonen van rijpe appel en subtiele kruidigheid, dit gaat samen met veel sap en een krachtige, romige toon.

Vuurberg White

Vuurberg White

Deze wijn is droog, vol, zacht, krachtig en indrukwekkend van smaak is. U proeft exotisch rijp fruit zoals abrikoos, perzik, sinaasappel met aroma’s van bloemen bloesem en vanille, perfecte balans in kracht, finesse en intensiteit.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.