Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is 1 van de bekendste druifsoorten ter wereld. Het is daarom ook niet zo gek dat deze druif op elke kaart van een restaurant of café staat. Deze wijn staat bekent om zijn frisheid, fruitige smaak en frisse zuren en daarom is het zeer geschikt voor beginnende wijndrinkers.

Sauvignon Blanc en de Chardonnay zijn de 2 bekendste witte druifsoorten. In vergelijking met de Chardonnay is de Sauvignon Blanc een stuk droger qua smaak.

De beplanting van de druif vindt plaats in gebieden met een niet te warm klimaat. Tegenwoordig zie je veel wijnen met deze druifsoort in de nieuwe wereld. Dit komt door de cool climate. Dat betekent dat de druiven op hoogtes worden beplant en daar is het temperatuurverschil tussen dag en nacht aardig groot.

Uit de Franse streek Loire komen de mooiste Sauvigon Blanc. De grond in Loire bestaat voornamelijk uit vuurstenen en kiezels.

De naam Sauvignon Blanc stamt af van het Franse woord Sauvage, wat wild betekent. De naamgeving is ontstaan, omdat de Sauvignon Blanc er bekend om staat dat het goed groeit in het wild.

De druifsoort kom uit Frankrijk en dan waarschijnlijk ui Loire of de Bordeaux streek. Helaas is de precieze oorsprong onduidelijk. Vroeger in de 18e eeuw was de druif niet heel bekend. Het stond alleen bekend om de kruising met de Cabarnet Sauvignon.

 

Tegenwoordig is de druif een stuk bekender en word het over ter wereld beplant. Met 20.000 hectare word hij het meest verbouwd in Nieuw Zeeland. Door de grond en het klimaat in Nieuw Zeeland behaalt hij een erg krachtige en expressieve aroma. Verder word de druif ook nog  intensief verbouwd in Australië, Chili, Spanje, Noord Italië en Zuid-Afrika.

De Sauvignon Blanc is een droge witte wijn met een frisse fruitige smaak. Verder beschikt de wijn ook nog over een hoge zuurgraad. Bij deze druifsoort kan je zeggen dat hij over 3 verschillende stijlen bestaat. Namelijk het volgende:

  • Licht & vol fruit
  • Vol, Stevig & Romig
  • De Nieuw Zeeland stijl

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met
lichte gerechten. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima
tafelwijn.

Salades – Diverse Visgerechten – Schaaldieren

Primaire Aroma's

Grapefruit - Limoen - Gras - Honing - Kruisbessen

Secundaire Aroma's

Lemoncurd - Sinaasappelschil - Kamille - Gember - Gebakken appel

Tertiaire Aroma's

Roze Grapefruit - Passiefruit - Citroenschil

Morandé Gran Reserva Chardonnay

Morandé Gran Reserva Single Vineyard Sauvignon Blanc

De wijn is fris en vol van smaak, met kenmerkende tonen van limoen, rode grapefruit, sinasappel- en citroen zest en een heerlijke subtiel grassig – kruidig smaak accent.

Domaine Franck Millet Cuvée Insolite Sancerre Blanc

Domaine Franck Millet Cuvée Insolite Sancerre Blanc

Een wijn met een ‘stuivende’ geur. Het parfum van grapefruit, citrus en groene appel knalt uit het glas. De wijn is fris droog en krachtig van smaak.

Bordeaux blanc

Château Pellebouc Bordeaux Blanc

Een stijlvolle witte Bordeaux uit de regio Entre-deux-Mer. Een wijn op basis van Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris en Semillon,

Château Ferran Pessac-Léognan Blanc

Château Ferran Pessac-Léognan Blanc

Een elegante, gelaagde, verfijnde witte Bordeaux.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.