Pinot Grigio

De pinot grigio of pinot gris in het Frans, is een witte druif, afkomstig uit Frankrijk en Italië. Er is geen typische smaak van deze druif. De smaakstijlen van deze witte wijn gaan namelijk van droog naar zoet en naar een strakke smaak.

De Italiaanse druif is een overwegend droge, frisse witte wijn met medium tot hoge zuurgraad. De wijn smaakt naar citrus en perzik waardoor die een fris en fruitig karakter krijgt. De pinot gris komt uit Frankrijk en een pinot grigio uit Italië. We hebben het hier over dezelfde druif maar er zijn kleine verschillen in de smaak.

 De pinot gris is over het algemeen wat complexer, voller en meestal wat zoeter van smaak. De pinot grigio is het zachte broertje hiervan, het is een wat soepeler, lichter en fruitigere smaak wijn. 

Deze druif wordt vooral verbouwd in de Italiaanse regio’s: Friuli Venezia Guilia, Veneto, Trentino en Lombardije. Deze gebieden liggen allemaal in noord-Italie. De bodem van de verschillende wijnregio’s zorgt voor andere smaken, kleuren, en aroma’s van de wijn.

Belangrijke factoren op de uiteindelijke smaak van Italiaanse wijn zijn het klimaat, bodem en rijping (houtlagering of stalen vaten) van de druif. De Italiaanse Pinot wijnen zijn over het algemeen licht, slank en droog, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er bestaan namelijk ook licht zoete en erg verfrissende wijnen hiervan. De Italiaanse druif heeft een hele grote diversiteit aan smaken en aroma’s.

Bij de Italiaanse druif passen de volgende gerechten:

Aroma's

Citroen - Appel - Limoen - Nectarine - Peer - Jasmijn - Wilde Rozen

Bijpassende Gerechten

Wit Vlees - Vis - Kruiden - Specerijen - Zachte kazen - Frisse salade

Bosco del Merlo Tudajo Pinot Grigio

Bosco del Merlo Tudajo Pinot Grigio

In deze vol en rond smakende droge wijn proeft u frisse tonen van rijpe gele appel, sinaasappel, bloembloesem, subtiele Pinot Grigio kruidigheid en een lange, volle afdronk.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.