Petit Verdot

Petit Verdot is een moeilijk druivenras die alleen in warme jaren echt goed rijpt. Maar goede wijnen van deze druif soort zijn heel intens en kruidig van smaak, door het hoge tanninegehalte kunnen ze ook nog vaak lang bewaard worden. De druif wordt regelmatig gebruikt om rode wijnen iets meer kracht, kleur, body en diepgang te geven

Deze druif behoort misschien wel tot een van de beste blauwe druifsoorten van de wereld. Volgens kenners kan de druif bij het maken van een top wijn het verschil maken tussen fantastisch en fabuleus. Het verbouwen van deze druif kent heel veel risico’s, namelijk een laag rendement en een late oogsttijd. Vandaar wordt deze druif alleen verbouwd in Frankrijk door grote, rijke wijnbouwers. 

De druif was in de Bordeaux langzaam aan het uitsterven, maar gelukkig kwam de redding uit warme gebieden. Tegenwoordig valt deze druif te vinden in de Bordeaux, Languedoc-Roussillon en Spanje. Dit is nog er kleine aantallen. In landen zoals Australië, Chili, Zuid-Afrika en Californië wordt de betekenis van deze druif steeds groter.

Qua smaak lijkt deze druif veel op de Syrah, namelijk: kruidig, vol en complex. In deze druif zijn veel tannines verwerkt, waardoor de wijn lang bewaard kan worden. 

Wij van LuxuryWines raden aan deze wijn te combineren met een heerlijk stuk vlees, de wijn prijzen zijn afhankelijk van het oogstjaar.

Aroma's

Banaan - Potloodslijpsel - Viooltjes - Leer

Bijpassende Gerechten

Wild vlees - Tournedos - Harde kazen - Steak

Clouds Vineyards Red Field Blend

Clouds Vineyards Red Field Blend

Een volle, krachtige, volbloed Zuid-Afrikaanse wijn. Boordevol rijp, zondoorstoofd donker fruit, kruidigheid en cacao

Vuurberg Reserve

Vuurberg Reserve

Een intrigerend, krachtig en verfijnd parfum van rijp donker fruit, chocolade, aardse tonen, subtiel kruidig en rokerig. De smaak is krachtig, vol en zacht

Zolo Black Malbec

Zolo Black Petit Verdot

Argentijnse Petit Verdot. Boordevol rijp donker fruit zoals zwarte bessen, bramen, pruimen en zwarte peper. Duidelijke toon van vanille, koffie en sigaar.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.