Grenache Noir

Grenache noir is het oudste druifje onder de zon, dit blauwe druivenras is een echte team-player en heeft meestal andere druiven nodig om het best tot zijn recht te komen. Deze druif komt oorspronkelijk uit Italië. Het is honderden jaren de meest aangeplante druif ter wereld.

De Grenache druif groeit in warme en droge gebieden, denk aan Zuid-Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika en ook zelfs Californië en Australië. De druif staat erom bekend als een echte vakantieganger omdat hij veel de zon nodig heeft, hij bevat weinig tannine en is oxidatiegevoelig, het is dus beter om gelijk op te drinken i.p.v. te bewaren. 

Deze druif is een echte mediterrane druif en is van oorsprong Spaans en heeft altijd veel opbrengst opgeleverd. Zijn herkomst is het noorden van Spanje, tegenwoordig komt hij het meest voor in Spanje. In Frankrijk wordt hij verbouwd in de Roussillon en Languedoc. 

De Grenache druif zijn redelijk groot en hebben een dunne schil met niet veel kleurstof, daarom is deze druif zeer geschikt voor het maken van rosé wijnen. De smaak is zwoel heeft een lichte witte pepersmaak en het pittige rode fruit komt ook naar boven. 

Wij van LuxuryWines raden aan deze wijn te combineren met pittige of vleesgerechten. De prijzen zijn afhankelijk van de wijze waarop het gerijpt is en het oogstjaar.

Aroma's

Specerijen - Peper - Kaneel - Drop

Bijpassende Gerechten

Pittige gerechten - Geroosterd vlees - Tapas - Worst - Oude kazen

Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône

Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône

Top Côtes du Rhône wijn in optima forma! Vol van smaak en bulkt van het rijpe donkere fruit en de zo kenmerkende (Provencaalse) kruidigheid. De afdronk is lang en vol-fris.

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Rode wijn uit de Rhône met een diepe en briljante, purper-rode kleur. Een neus met aroma’s van zwart fruit (rijpe pruimen en zwarte amarene kersen), kruiden en vanille.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.