Druifsoorten

Druifsoorten is een belangrijk aspect van de wijn, want voor een groot en deel heeft dat invloed op de smaak. In ons assortiment hebben wij veel verschillende druifsoorten in ons assortiment. Van een Oostenrijkse Grüner Veltliner tot een mooie Chardonnay uit de Verenigde Staten. Het mooie aan het kopje druiven is dat je veel druiven in veel verschillende landen ziet, maar ook veel landen alleen die ene druif beheren. Sommige druiven kunnen ook niet beplant worden in een ander land, want die kunnen alleen in dit klimaat en op deze grond groeien. Wat wij nog meer zo fascinerend vinden aan de druiven, is dat de druiven allemaal een aparte herkomst heeft en je daar zoveel over kan vertellen. Sommige druiven moeten oorspronkelijk uit een land uit oost-Europa komen, maar zijn in het verleden meegenomen naar Frankrijk en wij zullen nooit de complete waarheid weten.

Sommige wijnen worden gemaakt door meerdere druiven. Door het goed combineren van verschillende druifsoorten krijg je bijzondere smaaksensaties. Die Smaaksensaties kun je alleen creëren door het gebruik van meerdere druiven. Er bestaan zelfs rode druiven waar witte wijn mee wordt gemaakt. Die kunnen kwalitatief heel goed zijn of juist niet. Bij deze variant is geen middenweg. Per Druifsoort gaan wij hieronder jullie een bepaald soort informatie geven! Veel lees plezier!

Saint-Emillion

Château Jean Voisin L’Esprit de Jean Voisin Saint-Émilion Grand Cru

Heerlijk zachte, frisse, soepele en elegante Saint-Emilion, uit het top Bordeaux jaar 2015

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Rode wijn uit de Rhône met een diepe en briljante, purper-rode kleur.

Morandé Gran Reserva Chardonnay

Morandé Gran Reserva Single Vineyard Sauvignon Blanc

De wijn is fris en vol van smaak, met kenmerkende tonen van limoen, rode grapefruit, sinasappel- en citroen zest.

Noelia Bebelia Albariño

Noelia Bebelia AlbariñoDeze Albariño van Noelia Bebelia is een lichtgele wijn, met aroma’s van vooral lentebloesems, tropisch fruit en citrus.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.