Cabernet Sauvignon

Carbernet sauvignon is een erg populaire druif een geeft een volle smaak. Het is de meest gebruikte druif voor de rode wijn. Deze druif is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc samen met de sauvignon blanc. De cabernet sauvignon wordt ook wel de Koning Cab genoemd. Het is de meest bekende wijn in de Bordeaux. 

De Cabernet sauvignon is een kleine druif met dikke schil die in langwerpige, compacte trossen groeit. Van de schil moet een druif het hebben, want die bepaalt het karakter van de wijn: de kleurstof, aroma’s en het tanninegehalte. En karakter, dat heeft een cabernet sauvignon. De schil beschermt de druif tegen de elementen, en gecombineerd met een lang groeiseizoen behoudt de druif behoorlijke zuren. Met andere woorden: een druif die al uit zichzelf stevig smaakt.

De druif is in de 17e eeuw per ongeluk ontstaan ergens in Zuid-Frankrijk. Vanuit de Franse Bordeaux heeft de cabernet tegenwoordig de hele wereld veroverd. Tot in de jaren 60 was de populaire druif de meest aangeplante druif in de Bordeaux. Na deze tijd heeft de merlot het stokje overgenomen. Dit als gevolg van de ontwikkeling in smaak van de wijnconsument. De keuze ging in die tijd ineens naar de ‘snellere’ en makkelijkere wijn, zoals de merlot.  Ondanks dat er in de Bordeaux tegenwoordig meer merlot wordt geproduceerd, is wereldwijd de cabernet sauvignon nog steeds wél de meest geplante blauwe druif. Mede door gebieden/landen als Californië, Italië, Australië, Chili en Spanje beslaat deze druif wereldwijd ongeveer 165.000 hectare

Kenmerkend voor deze druif is de stevigheid en iets hoger zuurgraad en meer tannine dan de merlot. De smaak is voornamelijk zwarte bessen, kers, tabak en specerijen. De aanwezige tannine en zuren maakt de wijn stevig van smaak en zijn relatief langer houdbaar dan anderen wijn. In een wijnkast zou de cabernet sauvignon zelfs 10 jaar bewaard kunnen worden.

Wij van Luxury  Wines raden aan deze wijn te combineren met vleesgerechten en koude kazen. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima tafelwijn.   

Aroma's

Zwarte bessen - Casis - Munt - Chocolade - Ceder

Bijpassende Gerechten

Gegrilde biefstuk - Eendenborst - Hamburger - Rollade - Stoofgerechten - Entrêcote

Michael David Winery Freakshow Cabernet Sauvignon

Michael David Winery Freakshow Cabernet Sauvignon

Onze 2017 show van Freakshow Cabernet belicht de kracht en finesse omarmd door Michael David’s Strongman!

Sierra Cantabria Gran Reserva

Buil & Giné Pleret

Deze indrukwekkende, krachtige rode wijn geeft tonen van donker fruit en kruiden in de neus. In de mond komen deze fruittonen rijkelijk terug en de kruidigheid speelt heel geraffineerd met uw zintuigen. De afdronk is vol, krachtig en oneindig lang.

Château de Sales Pomerol

Château de Sales Pomerol

De Sales is een stijlvolle wijn met een lang rijpingspotentieel. De textuur is ferm en vlezig. Opvallend is het feit dat de equipe geen nieuw hout gebruikt.

Tapiz Cabernet Sauvignon

Tapiz Cabernet Sauvignon

Argentijnse Cabernet Sauvignon. De wijn is vol van smaak en barst van het zwarte fruit zoals zwarte bessen, casis, zwarte peper, koffie en vanille door de rijping op eikenhouten vaten.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.