Aglianico

Aglianico druif hoort volgens vele thuis in de top drie van de Italiaanse druiven. Ze heeft een donker gekleurde dikke schil. Agliancio loopt vroeg uit, maar rijpt heel laat.

De wijnen zijn bijna zwart van kleur, met een hoge concentratie en veel tannines. Eenmaal in de fles zul je er echt een aantal jaar van af moeten blijven. De Aglianico is een echte kelderwijn. Verder groeit de Aglianico druif het best op hoogtes van 300 tot 700 meter. Op deze manier profiteert de druif optimaal van de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

De druivensoort Aglianico groeit voornamelijk in de regio’s Basilicata en Campania, in het zuiden van Italië. Deze soort druif rijpt pas erg laat, vaak in november. Met de opwarming van de aarde in het achterhoofd, zou deze druif wel eens vaker gaan tegenkomen. Er wordt momenteel volop geëxperimenteerd in Australië.

De Aglianico heeft een intense smaak, u kunt tonen van gedroogde pruimen en chocolade proeven. Het is een donkere wijn met vol van smaak, rood fruit                                                                                         

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met vleesgerechten en pittige kazen. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima tafelwijn.  

Aroma's

Chocolade - Truffel - Zwart Fruit - Kers - Koffie - Granaatappel

Bijpassende Gerechten

Rundvlees - Pittige kazen - Geroosterde gerechten - Licht gekruide gerechten

Rocca del Dragone Campania Aglianico

Rocca del Dragone Campania Aglianico

Een zwoele, krachtige wijn, boordevol rijp zwart fruit; bessen, bramen, aardse tonen, laurier en subtiele hints van tabak en vanille.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.