Zinfandel

Zinfandel is de belangrijkste blauwe druif van Californië, er worden witte, rode en zelfs rosé wijnen van gemaakt. Variërend van jong en fruitig tot sterk en rijp. De blauwe druif is geschikt voor het produceren van krachtige, volle wijnen met veel body en een hoge smaakintensiteit, doordat de druif relatief gezien veel suikers aanmaakt, ligt het alcoholpercentage vaak boven de 14%. Daarnaast is er nog de White Zinfandel, de focus van deze wijn ligt voornamelijk op, droge kwaliteitswijnen. 

De druifstokken zijn erg afhankelijk van de omstandigheden waarin ze groeien. Meestal houdt deze druif erg van zon en warmte, maar het is ook belangrijk dat er in de nacht voldoende koeling is. De afwatering is erg belangrijk, omdat rot nogal makkelijk en snel optreedt. Deze druif is kenmerkend met grote sappige bessen en een dunne schil, met een onregelmatige rijping. 

De oorsprong van de Zinfandel-druif ligt echter hoogstwaarschijnlijk in Kroatië. Het blijft nog en groot mysterie, want de druif wordt sterk verwant met het Italiaanse druivenras Primitivo. Het is ook een wonder hoe de druifsoort in Californië terecht is gekomen, maar goed waar het om gaat is de smaak en de bijzondere wijnen die deze druif oplevert.

Deze druifsoort geeft veel kleur, fruit en een stevig alcoholpercentage aan de wijn. Verder staat de wijn bekend om zijn peperige en kruidige smaak. 

Wij van LuxuryWines raden aan deze wijn te combineren met een goed stuk vlees, of een kaasplank. De wijnen zijn verschillend van prijs, dit komt onder andere door het oogstjaar.

Aroma's

Frambozen - Zwarte peper - Kersen - pruimen - Zwarte bessen

Bijpassende Gerechten

Carpaccio - Pasta - Kaasplankje - Biefstuk - Entrecote

Michael David Winery Earthquake Zinfandel

Michael David Winery Earthquake Zinfandel

Zinfandel uit Californië is een volle, super krachtige wijn met rijpe, zachte en ronde smaken van de Zinfandel druif. Nogmaals een unieke Zinfandel uit Californië.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.