Wijnsoorten

Wijnsoorten!Er zijn meer wijnsoorten dan er soms gedacht wordt. En per wijn soort zijn er dan ook weer veel verschillende varianten. Niet elke witte wijn is het zelfde! Het gaat van frisse Pinot Grigio’s tot volle Chardonnay’s met veel aroma’s en boter! Per gebied kan er ook veel verschillen. Een Chardonnay uit de Bourgogne kan heel anders smaken dan een aangeplante Chardonnay uit Maipo of Casablanca Valley uit het land Chili. Voor dat u verder gaat lezen hebben wij alvast 2 leuke weetjes over de witte wijn. 1: Een witte wijn kan van blauwe druiven worden gemaakt, maar een rode wijn niet van groene druiven. 2: Een Pinot Grigio en een Pinot gris is exact dezelfde druif. Alleen de 1 Pinot Grigio komt uit Italië en de Pinot Gris uit Frankrijk. Verder hebben de druiven ook een zeer verschillende karakter

Dit Verhaal geldt uiteraard ook voor de rode wijn. Er zijn veel verschillende rode wijnen. Ook rode wijnen kunnen uit meerdere druifsoorten bestaan, net als witte wijnen. Wat je wel vaker tegenkomt over rode wijnen, zijn de wat boeiendere verhalen. Voor die verhalen is de mooiste streek Bordeaux uit Frankrijk.

Wij sluiten af met de rosé wijn en de mousserende wijn. Het leuke van deze 2 wijnen is dat zij regelmatig met elkaar gecombineerd worden. Een mousserende rosé is tegenwoordig heel erg populair. De rosé heeft verschillende smaakprofielen. Van een zoete donkere rosé tot een mooie lichte, droge rosé. In de soort mousserend heb je 3 populaire varianten. Namelijk Champagne uit Frankrijk, Prosecco uit Italië en Cava uit Spanje.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.