Syrah

Syrah (of shiraz) is een van de beroemdste druivenrassen ter wereld.  Ze staan bekend als de grote blauwe druif van Rhône, Frankrijk. De druif geeft peperachtige, stevige wijnen, die zeer goed rijpen en bijna paars van kleur zijn. Van oorsprong is de naam syrah, deze wordt gebruikt in de klassieke Franse wijngebieden. De afgelopen 25 jaar is syrah ook populair geworden in het zuiden, maar daar heeft deze druif net een andere naam. In Australië en andere Nieuwe Wereldlanden worden de wijnen meestal shiraz genoemd.

De druif groeit het beste in een warm en drooggebied, bovendien moet de druif niet beplant zijn waar het te hard waait. Door de dikke schil van de druif, heeft de druif veel tannine in zich, hij wordt lang op hout gerijpt. De syrah wijn wordt vaak gemengd met andere druivenrassen om een vollere rode wijn te creëren, het ras wordt bijvoorbeeld gemend met de cabernet sauvignon en de Grenache, wat samen heerlijke wijnen oplevert.

De geschiedenis van de druif begon in zuidoost Frankrijk, het Rhône gebied. Rond 1990 werd de druif populairder wereldwijd. Dit kwam omdat de wijnen uit de Bordeaux steeds duurder werden. IN deze tijd kwam de druif opduiken in Australië.  Opvallend is dat de druif langer bestaat dan de cabernet sauvignon, maar de syrah is lang niet zo bekend geweest. 

De wijn afkomstig uit Frankrijk heeft een hele andere smaak dan uit Australië, hier zijn ze een stuk zoeter. Meestal heeft de wijn een peperachtige smaak. Over het algemeen is dit een zwaardere wijn met veel pit, dit komt door het hoge tanninegehalte en de hoge zuurtegraad. 

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met lamsgerechten. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima tafelwijn.  

Aroma's

Chocolade - Peper - Tabak - Rook - Specerijen - Blauwe en zwarte bessen

Bijpassende Gerechten

Lamsvlees - Roodvlees - Konijn

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Alain Jaume Domaine Grand Veneur Châteauneuf-Du-Pape Les Origines

Rode wijn uit de Rhône met een diepe en briljante, purper-rode kleur. Een neus met aroma’s van zwart fruit , kruiden en vanille.

Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône

Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône


Top Côtes du Rhône wijn in optima forma! Vol van smaak en bulkt van het rijpe donkere fruit en de zo kenmerkende (Provencaalse) kruidigheid.

Buil & Giné Pleret

Buil & Giné PleretDeze indrukwekkende, krachtige rode wijn geeft tonen van donker fruit en kruiden in de neus. In de mond komen deze fruittonen rijkelijk terug.

Morandé Vigno Carignan

Morandé Vigno CarignanKrachtige volle wijn met veel rijp zwart fruit zoals bramen en pruimen. Maar ook kruidige en aardse tonen met hints van koffie en vanille.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.