Pinot Noir

Pinot noir is de glorie van de Franse Côte D’ Or. Een must om een keer te proeven, de wijn geef een fenomenale geur, smaak en samenstelling. De druif is erg gevoelig voor ziektes en is daarom in vergelijking met andere Franse druiven veel minder verspreid over de wereld. Pinot Noir is een belangrijk onderdeel van de champagne.

De druif is voor wijnmakers ontzettend lastig om te verbouwen. Doordat de druiven dicht tegen elkaar groeien op de trossen en de wind er dus eigenlijk niet tussen mag waaien kan er snel rot en schimmel op komen. Daarnaast zijn de druiven ook nog een slecht beschermd met een hele dunne schil. De druif komt het beste tot zijn recht in een koel klimaat, dit komt doordat hij vroeg moet worden geoogst.

De oorsprong van de pinot noir ligt in de Côte de Nuits in Bourgondië, waar hij maar liefst al tweeduizend jaar wordt geteeld. Vandaag de dag wordt de druif het meest aangeplant in Frankrijk. In Duitsland doet deze druif het de laatste paar jaren ook erg goed, dankzij het klimaat. 

De smaak van deze druif is enorm divers, maar over het algemeen geeft de wijn een lichte tot medium body met veel kersen, framboos en aardbei. Soms kan het ook
voorkomen dat de wijn wat aardser, en soms kruidiger van smaak is. De wijn is erg aangenaam om te drinken. 

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met vleesgerechten en pittige kazen. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima tafelwijn.  

Aroma's

Kersen - Framboos - Aardbei - Aardse tonen

Bijpassende gerechten

Kip - Lamsvlees - Eend - Harde kazen - Risotto

Pinot wijn

Chapel Peak Pinot Noir


Chapel Peak is het beste uit Nieuw-Zeeland gecombineerd met de expertise van Domaine Laporte, van de familie Bourgeois, uit de Franse Sancerre en Pouilly-Fumé streek.

Clouds Vineyards Pint Noir

Clouds Vineyards Pinot Noir


Deze Pinot is verfijnd, subtiel en zacht van smaak. Fris rijpe- kersen, aardbeien, frambozen, subtiele hints kaneel en aardsheid. De afdronk is lang fris, elegant en super zacht.

Justin Girardin Vieilles Vignes Maranges

Justin Girardin Vieilles Vignes Maranges

Deze wijn straalt damsonfruit uit, zowel op de neus als in de mond, maar heeft ook een verfrissende structuur, en geen gram smaak verwijderd door het fijnmaken of filtreren.

Vincent Girardin Meursault 1er Cru 'Les Cras'

Vincent Girardin Meursault 1er Cru ‘Les Cras’

De Meursault 1er Cru Les Cras is zeer kleurrijk en ontwikkelt een krachtig boeket met rode en zwarte vruchten. Solide structuur ondersteund door mooie tannines. Mersault wijn met stijl!

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.