Maccabeo

Macabeo-druif, ook wel viura genaamd, heeft een licht fruitig aroma. De druif wordt over het algemeen in Spanje verbouwd. U kent vast wel de witte rioja, deze wijn bestaat voor 90% uit Macabeo. Het druivenras komt het best tot zijn recht in een arme bodem en is zeer hitte- en droogteressistent. De druif wordt laat geoogst. Over het algemeen wordt de druif vooral gebruikt voor cava.

De druif wordt verbouwd in heel Noord-Spanje en in de zuidelijker gelegen maakt men er cava van. In Catalunya staat deze druif bekend om een van de best mousserende wijnen van Spanje.

De druif komt oorspronkelijk van Spanje, die tegenwoordig in mindere mate in Frankrijk wordt verbouwd. In Spanje op 42.000 hectare in La Rioja (noordoosten), en in Langedouc-Roussillon streek van Frankrijk op 3.800 hectare. De macabeo werd geïntroduceerd in La Rioja, direct na uitbraak van de Phylloxera eind van de 19e eeuw.

De geur is bloemig en de smaak is droog, fruitig, licht en fris. Een erg toegankelijke witte wijn of cava! De druif zorgt voor wijnen met een hoog zuurgehalte en een hoog alcoholgehalte.

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met frisse gerechten, die goed passen bij de zomer. 

Aroma's

Ananas - Geel fruit - Venkel

Bijpassende Gerechten

Citroenijs - Salades - Vis

Cava Brut

Marquès de Terrabona Cava Brut

Heerlijk sappig-droge Cava. Met heerlijke zacht kietelende belletjes. Zacht en mild van smaak met een hintje perzik, citroen, amandel en abrikoos.

Buil & Giné Joan Giné Blanc

Buil & Giné Joan Giné Blanc

In de mond tonen van rijpe appel en subtiele kruidigheid, dit gaat samen met veel sap en een krachtige, romige toon. Een statige, krachtig – elegante wijn om te drinken

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.