Carménère

Carménère staat bekend voor chili, zoals de malbec voor Argentinië staat.  De druif doet het heel goed in het Chileense klimaat. Toch is deze druif van oorsprong een Franse druifsoort. Maar tegenwoordig is het een van de belangrijkste druivenrassen binnen de Chileense wijnbouw.

De Carménère is afgeleid van het woord carmin (karmijn), dit komt omdat in de herfst de bladeren een felrode kleur krijgen. Het is een druif met een relatief lage opbrengst en is erg gevoelig voor ziektes en klimaatwisselingen. Deze druif lijkt ontzettend veel op de Merlot, echter het verschil tussen deze twee druifsoorten zit hem in de bladvorming, de grootte van de druiven, de kleur van de jonge uitlopers en de langere rijpingstijd.  

De Carménère heeft een vrij bijzondere geschiedenis. De druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar deze druif was erg gevoelig voor ziekten zoals de druifluis. Dit is onder andere de reden dat eze druif is geëxporteerd naar Chili. Buiten Chili wordt deze druif aangeplant in Californië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Italië komt de Carménère ook voor, maar dan in mix met de Merlot-stokken

Deze druifsoort is kenmerkend door hun blauwe kleur. Het is een laat rijpende druif, en geeft de wijnen een donkere kleur. De smaak is samen te vatten als kruidig/peperig, fruitig, aangevuld met een vleugje koffie en chocolade, toch is de wijn zacht en rond te noemen. 

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met een lekker stuk rood vlees of bij de barbecue. De wijnprijs is afhankelijk van het oogstjaar.

Aroma's

Chocolade - Kers - Zwarte Bes - Pruim - Roos - Tabak

Bijpassende Gerechten

Rood vlees - Barbecue - Lamsrack

Morandé Gran Reserva Carmenère

Morandé Gran Reserva Carmenère

Een intens rood gekleurde wijn met een paarse gloed. In de neus aroma’s van zwart fruit als, zwarte bes en blauwe bessen. Floraal, kruidig en iets van vanille

Morandé One to One Estate Reserve Carmenère

Morandé One to One Estate Reserve Carmenère

De wijn is krachtig, vol en rond van smaak. U proeft tonen van rijp zwart fruit zoals pruimen, bramen, koffie, aardse tonen.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.