Gewürztraminer

Gewürztraminer is een van de geurigste witte druiven. De druif is meestal te herkennen aan een aroma van lychees en rozenblaadjes. Het Duitse woord Gewürz staat voor kruidig. De geur en de smaak van deze druif is bijzonder expressief. Om deze reden heeft de wijn voor- en tegenstanders. De dosis kruidigheid kan nogal verschillen. Het blijft dus zoeken naar de juiste hoeveelheid Gewürz.

 Bekijk nu het gehele assortiment van de Gewürztraminer!

De Gewürztraminer wordt wereldwijd verbouwd, in gebieden waar vroeg wordt geoogst zijn de wijnen wat frisser en neutraler van smaak. De druif heeft een rood-grijze kleur, wat mensen doet vermoeden dat het een rode wijn is, maar niets is minder waar. Niet alleen de geur zet mensen denken op het verkeerde been, ook door de geur. Erg krachtig, een soort parfum eigenlijk. Hierdoor wordt er vaak gedacht dat het een zoete wijn is, maar dat is niet het geval, er zijn wel zoete varianten. 

De soort komt oorspronkelijk voor als cépage-wijn in de Franse Elzas. In Duitsland wordt deze wijn succes verbouwt in bijna elk wijngebied. Ook in landen als Italië, Bulgarije, Roemenië en Australië is vandaag de dag deze druif te vinden. Zelfs in de Nieuwe wereld is deze druif te vinden!

De wijn doet erg goed bij exotische gerechten, bijvoorbeeld Midden-Oosterse maaltijden. De wijnen geven een zeer kruidige en krachtige geur. Met een volle smaak waar iets van lychees in te herkennen valt.

Wij van Luxury Wines raden aan deze wijn te combineren met varken of vis en groenten.

Aroma's

Lychees - Rozenblaadjes - Abrikoos - Honing - Kaneel

Bijpassende Gerechten

Varken - Kip - Eend - Krab - Garnaal

Morandé One to One estate Gewurztraminer

Morandé One to One estate Gewürztraminer

Het parfum is kenmerkend gewürztraminer met exotische tonen van rozenbloesem, lychee en rijpe perzik. De wijn is droog en aromatisch van smaak met frisse tonen van citrus fruit, rozenblad, lychee en rijpe perzik en een lange verkwikkende afdronk.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.