Dolcetto

Dolcetto! De wijnen van dolcetto zijn bijna altijd diep van kleur, medium intens qua boekt, met duidelijk donkere fruittoetsen. Dolcetto is een gemakkelijke druif, omdat ze vier weken sneller rijpt dan barbera en nebblio. De naam Dolcetto (kleine zoete) verwijst naar het redelijk laag zuurgehalte van de wijnen.

De Druif is gemakkelijk om te verbouwen en de opbrengst is goed. Hij is vroegrijp, meestal de eerste helft van september. De druif heeft van zichzelf wat tannines, vooral uit de pitten. De druiven moeten daarom voorzichtig behandeld worden. Klassieke Dolcetto wijn is echt een elke dag wijn, goed te combineren met verschillende soorten gerechten. 

De dolcetto is een blauw druivenras uit Piëmonte dat ontstond in de Langeheuvels, meer bepaald in Dagliani dit ligt net ten zuiden van het Barologebied. De beste meest geconcentreerde exemplaren kunnen gerust een jaartje of drie verouderen. Zijn oorsprong ligt in het gebied van Acqui en Ovada waaruit hij zich verspreidde over talloze andere gebieden in Piemonte. 

Kenmerkend voor deze druif is dat die vol van smaak is met: bessen, kersen en zelfs iets van chocolade. De wijn heeft een lange afdronk met perfecte balans.

Wij van LuxuryWines raden aan deze wijn te combineren met pizza’s en pasta’s. De prijzen zijn verschillend, dit komt onder andere door het jaar waarin de wijn geproduceerd is. 

Aroma's

Zwart fruit - Koffie - Viooltjes

Bijpassende Gerechten

Pasta - Lam - Harde oude kazen - Salami - Pizza

Elio Filippino Sorì Capelli Dolcetto d'Alba

Elio Filippino Sorì Capelli Dolcetto d’Alba

In de neus ruik je het volgende: aristocratische elegantie, etherisch, met tonen van violet, rood fruit en fijne kruiden. Op deze manier zullen wij de smaak beschrijven: Complex, betoverende zachtheid van verrassende lengte.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.