Chenin Blanc

Chenin Blanc is een uiterst veelzijdige druif die zowel strakdroge als rijke, zoete wijn kan produceren. De grootste aanplant van Chenin Blanc is te vinden in Zuid-Afrika, waar hij onder de naam Steen bekend is.

Bekijk nu ons gehele Assortiment van deze druif! 

Chenin Blanc – in Afrika ook wel bekend als ‘Steen’ is een druivensoort die een paar bijzondere eigenschappen heeft. Zo neemt deze druif elke vorm en gedaante aan die het wijngebied of de wijnmaker voor ogen heeft: er worden allerlei verschillende wijnen van gemaakt. Ook kan deze wijn door zijn hoge zuurgraad, als een van de weinige witte druivensoorten, prima een paar jaar rijpen. Mits van de juiste kwaliteit natuurlijk.

Zoals de meeste druiven, komt ook Chenin Blanc oorspronkelijk uit Frankrijk.

Chenin Blanc is ook door de Zuid Afrikanen volledig in het hart gesloten en eigen gemaakt. Er staat nu zelfs meer Chenin in Afrika dan in Frankrijk! En probeerde men eerder nog wanhopig de wijnen van de Loire na te maken, nu heeft men meer vertrouwen in de ‘eigen’ stijl.

Om maar met de deur in huis te vallen: niet alle Chenin Blanc wijnen zijn even goed. Dat komt omdat het best een lastige druif is. Oogst je hem te vroeg, dan kan de wijn heel erg zuur worden. Plant je te veel druivenranken op een klein stukje, dan verliest hij z’n karakteristieke volle smaak. Maar als de wijnmaker z’n best doet, en de natuur werkt een beetje mee, krijg je een geweldige wijn.

Een goede variant is erg fris en heeft een mineraal-achtige smaak. Fruitig, met de frisse smaak van appel of ananas. Maar ook wat voller door smaken van banaan en peer.

Wij van Luxury Wines raden het aan te combineren met gezouten vlees en magere vis.

Aroma's

Noten - Groene Appel - Peer - citroen - Kamille - Honing - Bloemen - Honing

Bijpassende Gerechten

Pittig eten - Magere Vis - Gevogelte - Pasta

J G Chenin Blanc

J G Chenin Blanc

Je proeft fris citrus fruit zoals, citroen, limoen, nectarine en een hintje abrikoos maar ook tropisch fruit zoals ananas en guave. Een heerlijke breed inzetbare, Zuid-Afrikaanse dorstlesser.

Vuurberg White

Vuurberg White

Deze wijn is droog, vol, zacht, krachtig en indrukwekkend van smaak is. U proeft exotisch rijp fruit zoals abrikoos, perzik, sinaasappel met aroma’s van bloemen bloesem en vanille.

Clouds Vineyards Chenin Blanc

Clouds Vineyards Chenin Blanc

In deze verfijnde en gelaagde wijn vallen smaken op zoals rijpe gele appel, hooi, camille bloesem, kalk kweepeer, bijenwas perzik, kinine en hooi. De afdronk is lang, fris, elegant en mineraal.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.