Cannonau

Cannonau is de wijn die in verband wordt gebracht met de hoge levensverwachting van de inwoners in Sardinië. Dit komt namelijk omdat deze wijn twee of drie keer de hoeveelheid flavonoïden dan andere wijnen. Flavonoïden zijn krachtige antioxidanten en hebben invloed op de kleur en aroma van rode wijn. Samen met Vermentino is Cannounau de meest voorkomende en belangrijkste druivensoort op Sardinië. Cannounau wordt over heel Sardinië verbouwd, maar een van de betere gebieden hiervoor is de provincie Nuoro.

De klassieke Cannonau is eigenlijk een mengwijn van 85% Cannounau, aangevuld met andere lokale druiven, zoals Monica of Bolvale Sardo. Wat de Cannonau dan toch anders maakt van haar familieleden in Frankrijk of Spanje is dat de smaak nog geconcentreerder, kruidiger en intenser is, onder andere te danken aan het Sardijnse klimaat.

De Cannonau is directe familie van de Spaanse Garnacha. De geschiedenis van deze variant gaat terug tot de Spaanse veroveraars, die hem mee hebben genomen naar Sardinië vanaf de 14e eeuw. Hier heeft deze druif helemaal zijn plek gevonden. Het levert namelijk krachtige, volle en smakelijke wijnen op.

De wijnen hebben een lichte robijnrode kleur, zowel de geur als de smaak zijn uniek te noemen met name door de aardse smaak in combinatie met fruitimpressies (aardbei, kers en bosbes). Dit maakt deze druif zo populair.

De wijnprijs van de Cannonau is erg verschillend, dit heeft te maken met het jaar waarin de wijn is geoogst.

Aroma's

Aardbei - Kers - Bosbessen

Bijpassende Gerechten

Gegrilde vlees, vis en groentes - Pecorino - Schapenkaas

Pedres Cerasio Cannonau di Sardegna

Pedres Cerasio Cannonau di Sardegna

Vol, krachtig en fris van smaak. Boordevol rijp donker fruit met een hint cacao, vanille en Mediterraanse kruiden. De afdronk van deze wijn is kruidig, lang, fris en krachtig.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.