Blauwe druiven

Blauwe druiven! 

Wil je wat meer weten over de verschillende blauwe druivenrassen? Hier vertellen we je het een en ander over de meest gedronken blauwe druivenrassen en ook over een paar die we zelf heel erg lekker vinden. Spreekt een van de druivensoorten je aan klik dan op de linkjes in de tekst en je komt bij de bijpassende wijnen terecht.Druivenrassen zijn erg belangrijk in het bepalen van de smaak van een wijn. Er zijn honderden soorten druiven met allemaal hun eigen, unieke smaak. Maar hoe herken je deze druiven dan precies? We helpen je graag op weg door een overzicht te geven.

Wijn wordt gemaakt van druiven. Uitsluitend als het is geproduceerd van druiven, mag het de naam wijn dragen. Indien er (ook) andere vruchten worden gebruikt, is het vruchtenwijn.

Voor de productie van wijn worden witte en blauwe druiven gebruikt. Het vruchtvlees van de druiven (Vitis Vinifera) dat ervoor gebruikt wordt, is kleurloos. Om die reden is het ook mogelijk om van blauwe druiven witte wijn te produceren.

Wij Als Luxury Wines vinden het belangrijk dat wij de klant niet alleen een wijn verkopen, maar ook het verhaal erbij. Dan hebben wij het in de primaire voorwaarden over de smaak en de druif. Verder ook over de regio en uiteraard het wijnhuis!

 

 

 

Het gehele assortiment rode wijn

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.