Blauer Zweigelt

Blauer Zweigelt heeft een uitgesproken fruitig- kruidig karakter dat doet denken aan bessenfruit. Hij is vol, krachtig, smaakvol, licht kruidig, mooi rond en bevat aantrekkelijke zuren structuur. Bekijk onze bijzondere Zweigelt op de webshop!

Zweigelt is één van de bekendste blauwe druivenrassen van Oostenrijk. De blauwe druif wordt ook wel Rotburger genoemd. Het is een recentelijk ontwikkelde kruising tussen Blaufränkisch en St. Laurent. Beide Oostenrijkse druivenrassen.

De wijnen van de Zweigelt kenmerken zich door de donkere kleur, zachte tannines en rijp bramenfruit. Soms hebben de wijnen ook een kleine pittigheid. De meeste wijnen worden gemaakt om jong gedronken te worden. Maar, er zijn ook steeds meer wijnboeren die werken met houtopvoeding. Dit zijn mooie volle en elegante wijnen die uitstekend combineren met spijs en vaak lang bewaard kunnen worden.

Oostenrijk is een erg klein wijnland. Het produceert slechts 1% van de wereldproductie van wijn. Maar dit kleine beetje is van topkwaliteit! De meeste wijnen uit Oostenrijk zijn witte wijnen, het is bijzonder lastig om in het klimaat van Oostenrijk de rode druif te verbouwen. Zweigelt onstond door een kruising van blaufränkisch en sankt laurent, in 1922 bedacht door Fritz Zweigelt (1888 – 1964) aan de wijnbouwschool van Klosterneuburg.

Door zijn rondeur en volle smaak zorgt hij in de blend voor meer body, densiteit en fruit. Het ruwe wordt erdoor afgezwakt en hij zorgt voor een kruidige toets van zwarte peper, een fruitige van pruimen, aangevuld met elegante en gerookte tonen.

Wij van Luxury  Wines raden aan deze wijn te combineren met vleesgerechten en koude kazen. Buiten het combineren met een gerecht is dit ook een prima tafelwijn.   

Aroma's

Kersen - Bosbessen - Rood fruit - Pruimen

Bijpassende Gerechten

Ham - Worst - Koude gerechten - Harde kazen

Diem Blauer Zweigelt

Diem Blauer Zweigelt

Een Blauer Zweigelt uit het Weinviertel. Aangenaam, verfrissend, soepel en elegant, barstensvol fruit met een subtiel kruidige toon

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.