Albarino

Albarino druif is een witte stevige jongen, die wordt gebruikt voor het maken van frisse, stuivende, witte wijnen. De druiven groeien in compacte kleine trossen, hebben een dikke groene schil en veel pitjes.

Deze druif is vrij onbekend, niet alledaags en een beetje gek. Daarnaast kom je ‘m niet overal tegen en wordt hij ook wel een verborgen parel uit de wijngaard genoemd. We willen dit voorjaar allemaal albariño drinken! Wij vertellen je graag meer over deze bijzondere druif.

 

Albariño is meestal een droge verfrissende wijn. Sommige wijnen tintelen zelfs op de tong doordat ze een beetje koolzuur bevatten. Albariño’s van oude wijnstokken en speciale wijngaarden hebben meer vulling, structuur en complexiteit

De albariño druif komt uit het noord-westen van Spanje en Portugal. De gebieden waar albariño verbouwd wordt, lopen als het ware in elkaar over, met alleen de landsgrens ertussen. In Spanje is Rías Baixas de bekendste albariñostreek. In Portugal heet de druif alvarinho en groeit hij vooral in Monção, Melgaço en Minho. Albariño heeft de laatste jaren zo veel fans gekregen, dat hij op veel plaatsen is aangeplant. Er komen nu ook albariño’s vanuit onder andere Noord-Amerika, Uruguay en Australië.

Deze vroegrijpe druivensoort behoudt flinke zuren, lekker fris dus. Eenmaal in je glas stuiven de aroma’s je tegemoet. De wijn is delicaat, met een minerale toon en veel fruitaroma’s van bijvoorbeeld perzik, appel, meloen, grapefruit en meer tropisch fruit. Je zou het kunnen vergelijken met Viognier, maar dan met een lichtere ‘body’. Houd verder rekening met een flink alcoholpercentage en een fijn bittertje in de afdronk.

Wij van Luxury Wines raden het aan te combineren met bijna alles wat uit de zee komt. In het speciaal schaal en schelpdieren.

Aroma's

Nectarine - Groene Appel - Honing - Meloen - Citroen - Sinaasappelbloesem

Bijpassende Gerechten

Schaal en schelpdieren - Vissoorten - Rauwe vis - Carpaccio - Thaise gerechten

Noelia Bebelia Albariño

Noelia Bebelia Albariño

Deze Albariño van Noelia Bebelia is een lichtgele wijn, met aroma’s van vooral lentebloesems, tropisch fruit en citrus. In de mond is hij knapperig, fris en met een rijk smaakpallet van perzik, appel, meloen, peer, een beetje pompelmoes en wat zeste van citroen, met een lange verfrissende afdronk waarin we ook de typerende mineraliteit terugvinden.

close

10%

korting, speciaal voor jou 🎁

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.